La Cupola Chef

La Cupola Chef – bucatarul din spatele meniului

Acum cateva saptamani am avut ocazia sa il cunosc pe Chef Cornel, persoana responsabila pentru toate deliciile culinare marca La Cupola. Pregatisem cu ceva vreme inainte cateva intrebari pentru el, in speranta ca raspunsurile lui imi vor fi sursa de inspiratie pentru un viitor articol. Ca sa fiu sincera, prezenta lui m-a intimidat un pic si nu mi-am mai amintit nimic din ce as fi vrut sa il intreb.

bucatar mere

Prietena mea, care lucreaza cu chef Cornel, m-a avertizat ca el e un tip destul de serios,pe care il vezi rareori zambind. Din fericire am fost martora unui astfel de zambet – si ma bucur ca s-a intamplat asa.

Dar daca un om poate fi definit prin creatia sa, nu pot decat sa spun ca tortul cu mere si caramel pe care l-am gustat mi-a dezvaluit mai mult decat orice zambet sau orice intrebare mesterita cu atentie.

Povestea tortului cu mere

Tortul aceasta, abia inclus in meniul restaurantului, este absolut delicios – un echilibru perfect intre mar si caramel, o combinatie in care unicitatea aromelor se pastreaza intacta – spre deosebire de majoritatea deserturilor din comert, care sunt atat de dulci incat orice alta aroma este mult diluata.

Mai mult decat atat, desertul cu pricina are povestea lui … si pe masura ce il ascultam pe Chef Cornel depanand amintiri despre inceputurile retetei, mi-am dat seama de ce prajitura cu mar si caramel era atat de buna.

tort cu mere

Fara doar si poate, aptitudinile gastronomice ale bucatarului si-au spus cuvantul, dar dincolo de asta, fiecare bunatate creata de el poarta semnatura identitatii sale, definind si rafinand amintiri, influente, experiente de viata.

Este de la sine inteles ca, atunci cand cineva pune atata suflet in ceea ce face, „condimentand” retetele intr-o maniera atat de personala , rezultatul nu poate fi decat exceptional.

Cu siguranta voi mai trece pragul restaurantului La Cupola ca sa aflu ce povesti imi mai spun preparatele de acolo despre bucatarul care le-a creat.